Aké by to bolo, keby mal každý doma vlastný lyofilizér?
Prišla ku nám zákazníčka a medzi rečou spomenula, že má v záhrade veľa ovocia.
Niečo suší v sušičke, robí kompóty, mrazenú dreň, ovocné šťavy, ale aj tak veľa vyhodí.
☝️Odpad z čerstvého ovocia a zeleniny na Slovensku tvorí väčšinu potravinového odpadu.
Aké by to bolo, keby mal každý doma vlastný lyofilizér?
Náklady na jeho obstaranie by boli ekvivalentom 10-tich mraziacich boxov.
Rovnaké by to bolo s nákladmi na prevádzku.
Ale ak by sme odbúrali tieto 2 finančné prekážky, a zároveň by ste obetovali svoj čas na prípravu a výrobu, mohli by ste doma lyofilizovať úplne všetko:
❄️Čerstvé ovocie a zeleninu zo záhrady
❄️Čerstvú ovocnú šťavu
❄️ Bylinky
❄️ Mlieko
❄️ Žinčicu (so zachovaním probiotík)
❄️ Rizoto
❄️ Špagety
❄️ Zmrzlinu
❄️ Jogurt
❄️ Hovädzí vývar
❄️ Guláš
❄️ Čerstvý, vyzretý aj údený syr
❄️ Gumených medvedíkov
(Toto všetko sme už skúšali - teda okrem medvedíkov)
Chceli by ste si to robiť sami?