PARÍŽ DEŇ #5

team rebelama

Dopadlo to podľa očakávaní?
NIE.

Bol to úspech?
BOL! A ešte aký…

PARÍŽ DEŇ #5

Včera sme “prežili” prvý deň výstavy.
Nepokazilo sa doteraz všetko, čo sa mohlo, ale neboli sme od toho ďaleko.

Malá firma prišla do klubu velikánov a zatiaľ si nikto nevšimol, že sme sa sem dostali ako slepé kura k zrnu.

Keď sme sa pred takmer dvomi rokmi prihlásili na túto výstavu, situácia bola celkom iná:

- mali sme vo vývoji nové produkty
- mali sme stavebné povolenie na stavbu druhej haly
- mali sme prisľúbené financovanie
- mali sme za sebou prvé rokovania s veľkými potenciálnymi odberateľmi
- mali sme za sebou začiatky administrácie medzinárodných BIO certifikátov

Kto mohol vedieť, že sa skoro nič z toho nedokončí?

Prečo sme išli na výstavu?

Zvýšenie kapacity výroby so sebou prináša aj zvýšenie fixných nákladov. Ale keď sú na stole nové objednávky, je už neskoro. Takže súčasne s investíciami do výroby musia ísť ruka v ruke aj investície do marketingu.

Pre nás to bolo otázkou prežitia. Ak by sme dokončili rozšírenie kapacity a nenaplnili by sme tú kapacitu aspoň na 70%, hrozil by nám bankrot.

Preto medzinárodná výstava.

Koho osloviť, ak nie Libor Chyla🙏

30 rokov skúseností na všetkých svetových výstavách - to si nemôže povedať hocikto.

Prvý krát sme k tomu sedeli pred dvomi rokmi.

Povedal: “Jozef, tvoj trh je Nemecko, Francúzsko, Taliansko.

Potrebuješ len 2 veci:

1.) najlepšiu kvalitu
2.) najlepšiu cenu v danej kvalite

Aké jednoduché🙈

Vybrali sme SIAL z 2 dôvodov:

1.) Je to jedna z dvoch najväčších potravinárskych výstav v Európe (aktuálne zrejme najväčšia)
2.) ANUGA 2023 už bola obsadená - prihlásiť sa rok vopred je neskoro

Každý krok som konzultoval s Liborom.

Máme expozíciu porovnateľnú so svetovými firmami, akurát za zlomok ich ceny.

Prechádzam sa po výstave a sám pre seba si mudrujem:
- Títo budú mať pokutu, lebo prilepili grafiku rovno na stenu
- Týmto naúčtujú trčiaci kábel, ktorý nie je od oficiálneho dodávateľa
- Títo si tam dali pohodlný gauč🙈 Namiesto 10-minútových rozhovorov budú mať polhodinové🤦🏻‍♂️

Neviem si predstaviť, koľko by nás stála táto výstava, ak by som nemal okolo seba správnych ľudí.

A to nehovorím o tíme, ktorý nás reprezentuje:

Branislav Zubak - človek do voza aj do koča. Parťák, s ktorým sa nestratíte nikde vo svete. Počas korony robil aj nemožné, aby udržal našu firmu nad vodou🙏
Nina Švihrová - naposledy som ťa videl pred výstavou, keď si bola ešte na ZŠ😄
S tatinom sa poznáme 25 rokov. Vedel som, že žiješ v Paríži, ale musel mi to pripomenúť a pospájať súvislosti. Mať ťa tu po svojom boku, tomu sa povie opora🙏
Jana Mlkvíková som rád, že nás Ninka zoznámila. Ty si asi celý život prezentovala lyo ovocie, lebo si absolútny profesionál

Libor ďakujem ti za túto príležitosť bez teba by sme to nedali🙏

P.S. Poďakovanie patrí aj mojej manželke Martine za to, že aj na toto sa nechala nahovoriť😅

P.S.2: Napriek neúspechom sa nám podarilo to, čo sme vtedy ani neplánovali🙏

vizitka_sial_paris

 

👉 Healthy planet 👈

🍒Naše lyofilizované produkty naozaj obsahujú vitamíny

🍒Bez pasterizázácie a sterilizácie

🍒Bez pridanej chémie

🍒Príroda vytvorí, my zachováme