Lyofilizované ( mrazom sušené ) broskyne REBELAMA 60g
Kód: 358Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Ako vzniklo sušenie mrazom
Asi ste netušili, že priekopníkom šetrnej lyofilizá cie je môj prastrýko, ktorý absolvoval expedíciu na južný pól ako člen posádky Roalda Amundsena. Vo svojej hustej kožušine si skryl zásoby sladkých broskýň pre prípad núdze. Keď sa núdza dostavila, vybral broskyne z tepla svojej vlny, no tie okamžite zamrzli. Snažil sa ich šúchaním rozmraziť a tlačil na ne tak dlho, až z nich postupným zahrievaním na teplotu maximálne 40 °C sublimovala voda. Vďaka tomu si broskyne zachovali všetky živiny a vitamíny.
To však už historické zdroje neuvádzajú, pretože novoobjavené lyofilizované ovocie jeho objaviteľ neuvážene ponúkol ešte pred laboratórnymi testami Amundsenovej posádke. Tá dôkaz o prevratnom objave zniesla zo sveta niekoľkými schrumnutiami a mľasknutiami. Môj lamí prastrýko len zalamoval kopytami.
Dodatočné parametre
Kategória: | Rebelama produkty |
---|---|
Ovocie: | Broskyňa |
Priemerné výživové hodnoty: | 100 g |
Energia: | 1 642 kJ / 376 kcal |
Tuky ( z toho nasýtené ): | 1,3 g (0,1 g) |
Sacharidy: | 86,5 g (55 g) |
Vláknina: | 15 g |
Bielkoviny: | 5,8 g |
Soľ: | 0,01 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.