Datľové košíčky s kešu maslom a čokoládou sú lahodná a jednoduchá sladká pochúťka, ktorá zasýti aj poteší. Tento recept je na 4 ks a skvele sa hodí ako rýchly dezert alebo zdravšia alternatíva sladkostí.
Ingrediencie:
- 9 datlí
- 100 g kešu orechov
- 30 g kešu masla
- Med na dosladenie podľa chuti
- 30 g horkej čokolády
- 20 g kokosového masla
Postup:
- V mixéri rozmixujte datle a kešu orechy na jemnú zmes. Pridajt 15 g kešu masla a podľa potreby doslaďte medom. Dobre premiešajte, kým nevznikne hustá hmota.
- Z tejto zmesi vytvarujte malé košíčky a natlačte ich do formičiek.
- V miske roztopte horkú čokoládu spolu s kokosovým maslom.
- Na každý košíček pridajte tenkú vrstvu kešu masla a roztopenú čokoládú. Nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu.
Dobrú chuť :)