Čo s jablkami? Vyskúšajte tento šťavnatý jablkový koláč, ktorý vás svojou chuťou jednoznačne prekvapí.
Cesto:
450g celozrnná polohrubá múka
100g trstinový cukor
3 polievkové lyžice kakaa
2 čajové lyžičky perníkového korenia (prípadne môžete pridať škoricu a muškátový orech pre bohatšiu chuť)
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
150 ml oleja
200 ml mlieka
3 vajcia
4 jablká, postrúhané aj so šťavou
Na vrch:
20g mix lyofilizovaného ovocia
30g džem
30g roztopená čokoláda
Postup:
1. Všetky suché suroviny zmiešame v miske a dobre premiešame.
2. Pridáme celé vajíčka, olej a mlieko - dôkladne vyšľaháme.
3. Nakoniec pridáme postrúhané jablká aj so šťavou a opäť premiešame.
4. Cesto vylejeme na plech.
5. Pečieme 25-30 minút pri teplote 170 °C.
6. Na záver koláč natrieme džemom,čokoládou a posypeme lyofilizovaným ovocím.
Dobrú chuť praje HealthyPlanet!