Jablkový perník

Čo s jablkami? Vyskúšajte tento šťavnatý jablkový koláč, ktorý vás svojou chuťou jednoznačne prekvapí. 
 
Cesto:
 
450g celozrnná polohrubá múka 
100g trstinový cukor 
3 polievkové lyžice kakaa
2 čajové lyžičky perníkového korenia (prípadne môžete pridať škoricu a muškátový orech pre bohatšiu chuť)
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
150 ml oleja
200 ml mlieka
3 vajcia
4 jablká, postrúhané aj so šťavou
 
Na vrch:
 
30g džem
30g roztopená čokoláda
 
Postup:
1. Všetky suché suroviny zmiešame v miske a dobre premiešame.
2. Pridáme celé vajíčka, olej a mlieko - dôkladne vyšľaháme.
3. Nakoniec pridáme postrúhané jablká aj so šťavou a opäť premiešame.
4. Cesto vylejeme na plech.
5. Pečieme 25-30 minút pri teplote 170 °C.
6. Na záver koláč natrieme džemom,čokoládou a posypeme lyofilizovaným ovocím.
 
Dobrú chuť praje HealthyPlanet!