Domáci kinder mliečny rez bez výčitiek.
Suroviny:
- 5 vajec
- 100g kryštálového cukru
- 50g holandského kakaa
- 250g jemného tvarohu
- 250ml šľahačkovej smotany
- Lyofilizované ovocie na ozdobenie
Postup:
- V miske vyšľahajte žĺtka so 100g kryštálového cukru, až kým nezískate hladkú zmes.
- Pridajte sneh z 5 bielok a 50g holandského kakaa a jemne premiešajte, aby ste vytvorili jednotné cesto.
- Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 10 minút (čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od rúry) pri teplote 180 stupňov.
- Ešte teplý korpus vyberte z plechu, obráťte a pomaly stiahnite papier. Potom ho pozdĺžne prerežte, čím vzniknú dva obdĺžniky.
- Do misky dajte 250g jemného tvarohu a vyšľahajte ho s 250ml šľahačkovej smotany, až kým nezískate krémovú konzistenciu. Ak používate tvaroh bez cukru, cukor pridávajte podľa chuti.
- Jednu časť korpusu navrstvite s prípraveným krémom a druhou časťou ho prikryte.
- Na vrch mliečneho rezu ozdobte lyofilizovaným ovocím.
Dobrú chuť praje HealthyPlanet :)