Cottage cheesecake je skvelý a zdravý dezert, ktorý kombinuje jemný cottage cheese, nízkotučný tvaroh a jogurt. Tento recept je obohatený o lyofilizované čučoriedky, ktoré dodávajú koláču vynikajúcu ovocnú chuť a farbu. Postup je jednoduchý a výsledok je vždy chutný a osviežujúci.
Ingrediencie:
- 200 g Bebe keksov
- 50 g masla
- 180 g cottage cheese
- 150 g grécky jogurt
- 250 g nízkotučný jemný tvaroh
- 1 vajce
- 1 porcia proteínového prášku (podľa preferencie)
- Med (podľa chuti)
- 1 dcl mlieka
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 10 g lyofilizovaných čučoriedok (na plnku)
- 10 g lyofilizované ovocie (na ozdobu)
- 10 g lupane mandle (na ozdobu)
- 20 g čokoláda (na ozdobu)
Postup:
- Príprava keksového základu:
- Rozdrvíme 200 g bebe keksov na prach
- Rozpustíme 50 g masla a zmiešame ho s rozdrvenými keksami.
- Vzniknutú zmes vtlačíme do formy a pečieme 8 minút pri teplote 170 °C.
- Necháme vychladnúť.
- Príprava náplne:
- Zmixujeme všetky suroviny (cottage cheese, grécky jogurt, nízkotučný jemný tvaroh, vajce, porciu proteínového prášku, mlieko, med podľa chuti a kukuričný škrob)
- Do tejto zmesi pridáme 10 g lyofilizovaných čučoriedok a dobre premiešame.
- Nalejeme zmes na vychladnutý keksový základ.
- Pečenie:
- Pred vložením koláča do rúry, umiestnime plech s vodou do spodnej časti rúry, aby sa vytvorila para, ktorá zabráni praskaniu vrchnej vrstvy koláča.
- Pečieme 40 - 45 minút pri teplote 170 °C.
- Chladenie a zdobenie:
- Po upečení necháme cheesecake vychladnúť na izbovú teplotu.
- Po vychladnutí ozdobíme cheesecake čokoládou, lyofilizovaným ovocím a lúpanými mandľami.
- Necháme cheesecake odpočívať cez noc v chladničke, aby sa chute prepojili a koláč získal správnu konzistenciu.
Tento čučoriedkový cottage cheesecake je ľahký, osviežujúci a plný proteínov. Lyofilizované čučoriedky dodávajú koláču intenzívnu ovocnú chuť a krásnu farbu. Skúste si ho pripraviť a vychutnať si jeho jemnú chuť a krémovú textúru. Dobrú chuť, praje HealthyPlanet!