Nátierka z tekvice Hokkaido

Lahodný recept na nátierku z tekvice Hokkaido, ktorý je ideálny na raňajky, desiatu či večeru. Je plná zdravých ingrediencií, ktoré vám dodajú energiu na celý deň.

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 2 polievkové lyžice chia semiačok
  • 150 g syra Philadelphia
  • 2-3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Voliteľné: štipka čili alebo bylinky (napr. tymián, rozmarín)

Postup:

  1. Najprv umyjeme tekvicu Hokkaido a rozrežeme ju na polovice. Vyberieme semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Šupku necháme, pretože po upečení zmäkne.
  2. Predhrejeme rúru na 200 °C. Tekvicu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme približne 25-30 minút, kým tekvica zmäkne a získa zlatohnedú farbu.
  3. Po upečení necháme tekvicu trochu vychladnúť a preložíme ju do mixéra. Pridáme cesnak, chia semiačka, syr Philadelphia, citrónovú šťavu, soľ, korenie a voliteľné ingrediencie ako čili alebo bylinky. Všetko spolu rozmixujeme do hladkej konzistencie.
  4. Ak je nátierka príliš hustá, môžeme pridať trochu olivového oleja alebo vody na zriedenie. Ochutnáme a podľa potreby pridáme viac soli, korenia alebo citrónovej šťavy.
  5. Hotovú nátierku preložíme do misky a podávame  s pečivom alebo ako dip k zelenine. Uchováme ju v chladničke a spotrebujeme do 3-4 dní.

Dobrú chuť praje Healthy Planet!