Objavte neodolateľnú chuť pravého pistáciového masla v našom krémovom cheesecaku. Kombinácia kvalitných surovín a jednoduchého postupu zaručí, že tento dezert bude hitom každej oslavy.
Ingrediencie:
Základ:
- 170 g sušienok bez cukru (napr. Gullon)
- 70 g ghí alebo masla
- 30 g jemných ovsených vločiek
Krém:
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g jemného tvarohu v papieri
- 200 g cream cheese
- 2 vajcia
- 60 g pistáciového masla
- 80 g medu
- 20 g vanilínového cukru
- 2 PL pistáciového pudingového prášku
Poleva:
- 100 g bielej čokolády
- 30 ml smotany na šľahanie
- 1 PL pistáciového masla
Postup:
-
Príprava základu: Sušienky rozmixujte na jemno. Pridajte roztopené maslo a premiešajte. Prisypte ovsené vločky a dôkladne premiešajte. Zmes natlačte do formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne utlačte. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 8-10 minút.
-
Príprava krému: Všetky ingrediencie na krém zmiešajte do hladka, najlepšie ručným mixérom. Zmes vylejte na predpečený základ a rovnomerne rozotrite. Pečte pri 155 °C približne 1 hodinu. Počas pečenia umiestnite do rúry plech s vodou. Po dopečení nechajte cheesecake v pootvorenej rúre chladnúť aspoň 30 minút.
-
Príprava polevy: Smotanu na šľahanie zohrievajte a zalejte ňou nalámanú čokoládu. Rozmiešajte do hladka a primiešajte pistáciové maslo. Polevu rovnomerne rozotrite na vychladnutý cheesecake. Nechajte stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.
Dobrú chuť. :))