Pistáciový cheesecake

Objavte neodolateľnú chuť pravého pistáciového masla v našom krémovom cheesecaku. Kombinácia kvalitných surovín a jednoduchého postupu zaručí, že tento dezert bude hitom každej oslavy.

Ingrediencie:

Základ:

  • 170 g sušienok bez cukru (napr. Gullon)
  • 70 g ghí alebo masla
  • 30 g jemných ovsených vločiek

Krém:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g jemného tvarohu v papieri
  • 200 g cream cheese
  • 2 vajcia
  • 60 g pistáciového masla
  • 80 g medu
  • 20 g vanilínového cukru
  • 2 PL pistáciového pudingového prášku

Poleva:

Postup:

  1. Príprava základu: Sušienky rozmixujte na jemno. Pridajte roztopené maslo a premiešajte. Prisypte ovsené vločky a dôkladne premiešajte. Zmes natlačte do formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne utlačte. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 8-10 minút.

  2. Príprava krému: Všetky ingrediencie na krém zmiešajte do hladka, najlepšie ručným mixérom. Zmes vylejte na predpečený základ a rovnomerne rozotrite. Pečte pri 155 °C približne 1 hodinu. Počas pečenia umiestnite do rúry plech s vodou. Po dopečení nechajte cheesecake v pootvorenej rúre chladnúť aspoň 30 minút.

  3. Príprava polevy: Smotanu na šľahanie zohrievajte a zalejte ňou nalámanú čokoládu. Rozmiešajte do hladka a primiešajte pistáciové maslo. Polevu rovnomerne rozotrite na vychladnutý cheesecake. Nechajte stuhnúť v chladničke, ideálne cez noc.

Dobrú chuť. :))