Rýchly čokoládový koláč

Tento rýchly čokoládový koláč je jednoduchý na prípravu a poteší milovníkov čokolády. Sladká pochúťka hotová do polhodiny.

Suroviny:

  • 130g keksov (napríklad bebe alebo celozrnné)
  • 70g maslo
  • 250ml smotana na šľahanie
  • 100g tmavej čokolády
  • 200g bielej čokolády
  • 1 ks vajíčko
  • Lyofilizované ovocie podľa chuti

Postup:

  1. Keksíky rozmixujte na jemný prášok a zmiešajte s rozpusteným maslom, až získate konzistenciu podobnú mokrému piesku. Túto zmes natlačte do formy na dno a po stranách a dajte zapiecť do rúry na 8-10 minút.

  2. Do hrnca nalejte 200ml smotany a priveďte ju k varu. Potom vypnite plameň, pridajte nalomítky z tmavej čokolády a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Vajíčko rozšľahajte s trochou soli a za stáleho miešania ho začleňte do čokoládovej zmesi.

  3. Rozotrite čokoládovú zmes na predpečené keksy a vložte do rúry na ďalších 15-20 minút.

  4. Keď je koláč upečený, zohrejte zvyšok smotany (50ml) do varu. Potom vypnite plameň a pridajte nalomítky z bielej čokolády. Miešajte, kým sa biela čokoláda úplne nerozpustí, a potom ju vylejte na tmavú čokoládu.

  5. Na vrch koláča poukladajte lyofilizované ovocie podľa chuti a dajte koláč do chladničky vychladnúť aspoň na 2 hodiny.

Dobrú chuť praje HealthyPlanet :)