Recept na ryžové rezance v ázijskom štýle, ktorý je plný sviežej zeleniny, bohatých chutí a lákavej textúry, ktorú dodávajú chrumkavé údené kešu oriešky. Tie pridajú jedlu pravý šmrnc a spolu s jemne pikantnou omáčkou vytvoria lahodnú kombináciu chutí. Je to rýchly a výživný pokrm ideálny na obed alebo večeru.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 1-2 strúčiky cesnaku
- chilli paprička (podľa chuti a odvahy)
- 1 mrkva
- 1 paprika
- brokolica podľa chuti
- fazuľové struky podľa chuti
- huby shiitake
- jarná cibuľka alebo pór
- 10 listov čínskej kapusty
- cca 1 PL sójovej omáčky
- olej podľa potreby
- 250 g ryžových rezancov
- údené kešu oriešky
Tip: Ak nemáte čerstvú zeleninu, môžete použiť mrazenú wok zeleninovú zmes.
Na omáčku:
- cca 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL chilli omáčky
- 1 PL ústricovej omáčky (voliteľné)
- 1 ČL medu
- 1 PL vody
- 1 ČL Solamylu (na zahustenie)
Postup:
- Príprava omáčky: V miske zmiešajte sójovú, chilli a ústricovú omáčku s medom, vodou a Solamylom. Dôkladne premiešajte a odložte bokom.
- Príprava rezancov: Ryžové rezance zalejte horúcou vodou a nechajte ich namočené približne 3 minúty. Potom ich sceďte a odložte bokom.
- Omeleta: Na panvici z vajec pripravte omeletu, ktorú následne potrhajte na malé kúsky a odložte bokom.
- Príprava zeleniny: Cesnak, chilli papričky a údené kešu oriešky nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu nastrúhajte, jarnú cibuľku, papriku a čínsku kapustu nakrájajte na tenké pásiky.
- Na panvici rozohrejte olej, krátko opražte cesnak a chilli papričky. Pridajte všetku pripravenú zeleninu a chvíľu restujte.
- K zmesi pridajte ryžové rezance, opražte ich so zeleninou a potom pridajte kešu oriešky a kúsky omelety.
- Na záver prilejte pripravenú omáčku a všetko spolu dôkladne premiešajte.
Dobrú chuť praje Healthy Planet!