Ryžové rezance na čínsky spôsob

Recept na ryžové rezance v ázijskom štýle, ktorý je plný sviežej zeleniny, bohatých chutí a lákavej textúry, ktorú dodávajú chrumkavé údené kešu oriešky. Tie pridajú jedlu pravý šmrnc a spolu s jemne pikantnou omáčkou vytvoria lahodnú kombináciu chutí. Je to rýchly a výživný pokrm ideálny na obed alebo večeru.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • chilli paprička (podľa chuti a odvahy)
  • 1 mrkva
  • 1 paprika
  • brokolica podľa chuti
  • fazuľové struky podľa chuti
  • huby shiitake
  • jarná cibuľka alebo pór
  • 10 listov čínskej kapusty
  • cca 1 PL sójovej omáčky
  • olej podľa potreby
  • 250 g ryžových rezancov
  • údené kešu oriešky

Tip: Ak nemáte čerstvú zeleninu, môžete použiť mrazenú wok zeleninovú zmes.

Na omáčku:

  • cca 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL chilli omáčky
  • 1 PL ústricovej omáčky (voliteľné)
  • 1 ČL medu
  • 1 PL vody
  • 1 ČL Solamylu (na zahustenie)

Postup:

  1. Príprava omáčky: V miske zmiešajte sójovú, chilli a ústricovú omáčku s medom, vodou a Solamylom. Dôkladne premiešajte a odložte bokom.
  2. Príprava rezancov: Ryžové rezance zalejte horúcou vodou a nechajte ich namočené približne 3 minúty. Potom ich sceďte a odložte bokom.
  3. Omeleta: Na panvici z vajec pripravte omeletu, ktorú následne potrhajte na malé kúsky a odložte bokom.
  4. Príprava zeleniny: Cesnak, chilli papričky a údené kešu oriešky nakrájajte na malé kúsky. Mrkvu nastrúhajte, jarnú cibuľku, papriku a čínsku kapustu nakrájajte na tenké pásiky.
  5. Na panvici rozohrejte olej, krátko opražte cesnak a chilli papričky. Pridajte všetku pripravenú zeleninu a chvíľu restujte.
  6. K zmesi pridajte ryžové rezance, opražte ich so zeleninou a potom pridajte kešu oriešky a kúsky omelety.
  7. Na záver prilejte pripravenú omáčku a všetko spolu dôkladne premiešajte.

Dobrú chuť praje Healthy Planet!