Tvarohovo-mangové croissanty sú ideálne na raňajky alebo sladké občerstvenie. Mangová chuť dodá dezertu exotický nádych, zatiaľ čo jemný tvaroh sa postará o vláčnu konzistenciu.
Ingrediencie:
- 2 balenia lístkového cesta
- 250 g jemného tvarohu
- 30 g lyofilizovaného manga
- sladidlo podľa chuti (voliteľné, podľa sladkosti manga)
- 1 vajíčko
- lúpané mandle na posypanie
Postup:
- V miske zmiešajte jemný tvaroh a lyofilizované mango, ktoré je extra sladučké, takže sladidlo pridajte len podľa potreby a chuti.
- Lístkové cesto nakrájajte na trojuholníky, ktoré budú základom pre croissanty.
- Na širší koniec každého trojuholníka naneste lyžicu tvarohovej plnky, potom cesto stočte do tvaru croissantu.
- Croissanty potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte lúpanými mandľami.
- Croissanty pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 20 minút, alebo kým nebudú krásne zlatisté.
Dobrú chuť praje HealthyPlanet!