Vianočné stromčeky z lístkového cesta plnené lyofilizovaným dračím ovocím a malinami. Chrumkavé, jemné a plné ovocnej chuti – tieto stromčeky z lístkového cesta sú dokonalým dezertom na váš sviatočný stôl. Hviezdička na vrchu dodá tradičný vianočný nádych.
Ingrediencie:
- 2 balenia lístkového cesta
- 20 g lyofilizovaného dračieho ovocia
- 20 g lyofilizovaných malín
- 500 g jemného tvarohu
- 1 PL medu (alebo podľa chuti)
- 1 vajce (na potretie)
- Cukor na posypanie (voliteľné)
Postup:
-
Lyofilizované dračie ovocie a maliny zmiešajte s jemným tvarohom a medom.
-
Lístkové cesto rozvaľkajte na jemnú vrstvu, potrite plnkou a pridajte naň druhé lístkové cesto.
-
Pomocou noža nakrájajte prúžky široké asi 2 cm. Z každého prúžku vytvorte stromček tak, že cesto skladáte do špirálového tvaru, zužujúceho sa smerom nahor.
-
Zvyšné cesto vykrojte pomocou formičky do tvaru malých hviezdičiek. Hviezdy pripevnite na vrch stromčekov. Celé stromčeky potrite rozšľahaným vajcom.
-
Pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 15–20 minút, kým cesto nezíska zlatistý odtieň.
-
Po upečení nechajte stromčeky vychladnúť. Pred podávaním ich môžete jemne posypať práškovým cukrom, aby vyzerali ako zasnežené.
Tip: Pre viac farieb môžete do náplne pridať aj iné lyofilizované ovocie, ako napríklad jahody či čučoriedky.
Šťastné a chutné Vianoce! 🎄⭐